cum-a-furat-grinch-craciunul.jpg

În această carte este vorba despre Grinch, un monstru care ura Crăciunul. Îl ura atât de tare, încât voia să îl distrugă. Într-o zi, i-a venit o idee cumplită! S-a gândit să se costumeze în Moș Crăciun și să se strecoare în casele oamenilor și să le fure toate ornamentele de Crăciun și mai ales, bradul.

Așa că, în noaptea de Ajun, acesta s-a costumat în Moș Crăciun, și pentru că nu avea un ren, i-a pus cățelului său o pereche de urechi de ren și l-a înhămat la o sanie.

Când a intrat în prima casă, a furat toate aranjamentele de Crăciun și bradul de Crăciun și le-a pus pe sanie. La fel a procedat și cu restul caselor.

Dar, când a vrut să fure bradul dintr-o casă, o fetiță pe nume Cindy-Lou, care nu avea nici doi ani, l-a văzut și l-a întrebat  de ce le ia bradul. Grinch era deștept, așa că i-a spus că unul dintre becuri nu funcționează. Fetița l-a crezut, și-a luat un pahar cu apă și a plecat din nou la culcare, așa că Grinch își putea duce planul la bun sfârșit. A luat toate cadourile și toate ornamentele de Crăciun, le-a pus pe sanie și l-a trimis pe câinele lui cu ele până sus pe o stâncă.

Grinch și-a dat seama că spiritul Crăciunului nu a putut fi oprit și de aceea Grinch nu mai urăște Crăciunul. Și tot el a fost cel care a împărțit toate darurile oamenilor din Cinești.

Mie mi-a plăcut această carte deoarece a fost amuzantă și pentru că m-a învățat că trebuie să ne recunoaștem greșelile.

Flonta Maria, cls. a V-a, Șc. Gim. Nr. 11, Oradea