Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă

De Crăciun haideți să fim altruiști,  nu doar să ne bucurăm de cadouri primite pentru că ele nu semnifica prea mult !

Cartea Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă , scrisă atât de  frumos de Tom Fletcher, apărută în 2020,  este despre un băiat în scaun cu rotile, William Trundle, personajul principal,  care a rămas singur cu tatăl lui, după ce a pierdut-o pe mama lui într-un accident. Același accident care l-a lăsat pe el fără posibilitatea de a merge. Pentru William, faptul că nu poate merge nu reprezintă o problemă. Este un băiat normal, care frecventează școala, are prieteni și iubește foarte mult, dar foarte mult, dinozaurii.   Atât de mult, încât tot ce își dorește de Crăciun este un dinozaur. Și cum Moș Crăciun citește tot ce-i scriu copiii în scrisori și încearcă să le îndeplinească dorințele, William va ajunge să aibă nu doar un dinozaur mare de pluș, ci  un dinozaur mare, de-adevăratelea. Cei doi se împrietenesc și trec împreună prin întâmplări deopotrivă amuzante și periculoase. De la noaptea petrecută la muzeu ca să viziteze rudele mai îndepărtate ale dinozaurului, la fuga de vânătorul cel rău care vrea să-l prindă pe dinozaur și să-l agațe ca un trofeu în casa lui (aici e un pic de umor negru) și până la călătoria la Polul Nord, acolo unde este de fapt casa Crăciunozaurului și a lui Moș Crăciun, toate peripețiile celor doi vă vor ține cu sufletul la gură .

Felul în care Tom Fletcher descrie locul de unde aduce Moș Crăciun cadourile, toată veselia și bucuria ce domnește în țara Moșului, magia prin care Moșul ajunge în casa copiilor în fiecare an, toate aceste idei sunt minunate!

Sunt în carte pasaje întregi de imaginație pură, pline de farmec! Găsiți în poveste și pasaje emoționante, din care veți învăța câteva lucruri extrem de importante. De exemplu, veți învăța că în viață trebuie să privești optimist orice situație și, mai ales, că nu trebuie să încetezi să crezi în visele tale. ”Să crezi este singura vrajă care poate face ceva absolut imposibil să devină  posibil și ceva indiscutabil irealizabil să fie realizabil.

Pentru toate acestea, recomand cu  entuziasm lectura cărții Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă.

(Bekesi Roberta, Liceul Tehnologic Electrotimis, clasa VI-a)