craciunozaurul.png

Această carte este printre preferatele mele, deoarece este o carte de aventură, în care se întâmplă o sumedenie de lucruri interesante.

În carte, este vorba despre William, un băiețel de zece ani și despre un Dinozaur care a fost găsit de piticii lui Moș Crăciun. Acesta a primit numele de Crăciunozaur, deoarece piticii l-au găsit în perioada Crăciunului.

Iar acum, dacă vorbim puțin despre William, acesta este înnebunit după dinozauri. Toate lucrurile lui sunt cu dinozauri. De Crăciun, William își dorea tot ce nu îi putea aduce Moș Crăciun, dar totodată, își dorea un dinozaur de jucărie. Dar el nu s-a gândit vreodată că din greșeală, Moș Crăciun îi va aduce un dinozaur adevărat. Când William a văzut dinozaurul în sufrageria lui,  s-a speriat. Dar și Crăciunozaurul a fost foarte speriat.

După puțin timp, s-au împrietenit și au petrecut foarte mult timp împreună. Într-o seară, William a văzut dinozaurul de pluș care trebuia să fie cadoul lui de Crăciun. Atunci, și-a dat seama că Moș Crăciun nu-i adusese un dinozaur adevărat în dar, ci un dinozaur de pluș, pe nume Pluși.

După ce Moș Crăciun a observat că dinozaurul lipsește, s-a reîntors după Crăciunozaur. L-a găsit și a plecat înapoi la Polul Nord, amândoi luându-și la revedere de la William.

Cam asta s-a întâmplat …

Mie mi-a plăcut enorm de mult lectura, nu doar pentru că e  aventură, ci și pentru că a fost o carte emoționantă, pe care am citit-o cu mare plăcere!

Eu vă recomand această carte tuturor iubitorilor de aventuri!

Flonta Maria, cls. a V-a, Șc. Gim. Nr. 11, Oradea