https://www.facebook.com/mariana.stoica.121/videos/1213458385747434

Editura  Arthur 2014

Ilustrații realizate de Chris Riddell

CORALINE

de Neil Gaiman

Ați ghicit, desigur, numele personajul principal este Coraline, numele unei fete dar vă avertizez, această carte nu este potrivită tuturor vârstelor, nu e indicat a o citi noaptea, asta datorită suspansului straniu-fantasy cu idee de thriller, exact ceea ce m-a captivat pe mine.

Coraline James, o fată ca oricare alta, s-a mutat de curând împreună cu familia într-o casă în care… nu locuiau singuri! Asta va descoperi fata cu un curaj nemaipomenit, mai ales pentru că ea era o exploratoare neînfricată.

Cum se întâmplă deseori, Coraline nu primea foarte multă atenție de la părinții ei. Nouă copiilor nu  ni se pare corect, părinții au datoira să își facă timp pentru copii… Așa că fata a explorat noua casă și a găsit o ușă încuiată. Mama a deschis-o și au dat de un perete de cărămidă! dar asta doar pentru că era și mama ei în casă. Vecinele, domnișoarele Spink și Forcible, i-au citit în ceai și i-au spus că este în pericol, dându-i o piatră găurită și câteva sfaturi. Coraline a făcut exact pe dos: a deschis singură ușa, dar nu a găsit același perete, așa că a trecut în ceea ce credea că este alt apartament. A crezut însă că s-a întors înapoi în apartamentul ei, căci toate păreau la fel, dar se afla într-o altă lume, în care mama avea ochii din nasturi negri. Părinții din lumea cu ochi de nasturi erau mult mai atenți cu ea, a fost tentată să rămână, dar Coraline nu a vrut și ea astfel de ochi. Și s-a întors în lumea ei, a trebuit să revină în lumea ochilor de nasturi, și-a salvat adevărații părinți și sufletele multor copii și a reușit să o omoare pe cealaltă mamă din cealaltă lume.

Ce ziceți, ați vrea să treceți prin astfel de aventuri, într-o lume paralelă? Ce ați fi făcut dacă ați fi fost în locul lui Coraline? V-ați fi salvat părinții sau ați fi rămas în lumea aceea?