printesa-sub-acoperire.jpg

Prințesă sub acoperire de Connie Glynn

Cartea Prințesă sub acoperire  este primul volunm din  Cronicile Rosewood, fiind o poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.

Pentru prima dată de când am început să am o pasiune pentru lecturi, am fost atât de fascinată de această carte încât am pierdut de-a dreptul șirul timpului, parcă aș fi simțit pe pielea mea toate întâmplările prin care trec personajele. Atunci când deschideam cartea, treceam printr-un portal magic din care cu greu puteam ieși.

Mi-au plăcut nespus de mult detaliile din descrieri, acestea fiind foarte atrăgătoare. Nu m-am putut decide care dintre personajele principale îmi place mai mult, cu toate că cele două sunt total diferite: Lottie-o fată manierată, liniștită, cu ochii albaștri, părul buclat și blond; Ellie-o fată vulcanică, cu o privire arzătoare, ochi negri, părul scurt și negru ca abanosul.

Totul începe atunci când prințesa Eleanor Prudence Wolfson, singura moștenitoare a regelui Alexander Wolfson și prima în linia de succesiune a tronului Mradovei își dorește să aibă o viață normală, fără obligații regale, în timp ce Lottie, o fată normală și visătoare, ar da orice să fie o prințesp adevărată.

Cele două se întâlnesc la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase școli din Anglia, iar schimbul de identități pare amenințător de palpitant. Jamie, cel mai bun prieten al lui Ellie și partizanul ei, este mereu alături de fete, protejându-le și scoțându-le din situații inexplicabile.

Pe tot parcursul întâmplărilor cei trei încearcă să rezole misterul Leviathanului, dar cei pe care îi considerau prieteni se dovedesc a fi de fapt complicii clanului.

Cartea Prințesă sub acoperire este o carte plină de mistere care merită deslușite.

Tamaș Patricia, clasa a VII-a, Șc. Gm. Nr. 11, Oradea