vara cu ISidor.jpg„Mie mi-a plăcut această carte foarte tare (spune Cezar, de 11 ani) și aș recomanda-o tuturor acelora care iubesc cărțile cu aventură și cu animale. O fetiță are drept prieten un condor! (ca să rimeze cu „Munții D-or” – mi-a plăcut mult întorsătura de frază). Cartea condorului este o carte despre iubire, în forma ei cea mai trainică: prietenia.
O fetiță, Serena, care are 13 ani, iubește condorii (și păsările, în general). Ea l-a salvat pe Isidor, cel mai bătrân locuitor al Grădinii Zoologice din Băneasa. Îl ascunde pe condor în camera ei, sub pat. Și pentru că nu știe altceva să facă, spre a-l ști în siguranță, fuge cu Isidor de-acasă la Sinaia și se ascund într-o vilă de vânzare. Ei petrec acolo câteva săptămâni. Isidor învață să zboare și chiar stă câteva zile singur.
În ultimele zile pe care le-au petrecut împreună, au observat că cineva a cumpărat vila și a început să împacheteze lucrurile vechi. Câteva zile mai târziu, părinții Serenei ajung acolo, iar Isidor își ia zborul spre munți. Peste șapte ani, Serena se întoarce la vilă, care a fost transformată între timp în pensiune. Fata nu a încetat, cu toate schimbările din viața ei, să se gândească la condorul salvat. Isidor e încă în sufletul ei.”