Cea mai trăsnită excursie cu clasa din ultimul catralion și ceva de ani de Dave Barry este de mult pe lista cărților musai de citit, dar abia acum am reușit să o cumpăr și trebuie să recunosc că m-a captivat încă de la primele rânduri.

În această carte este vorba despre un băiat pe nume Wyatt Palmer din clasa a-8-a care, alături de alți 4 colegi de-ai săi, pornește într-o excursie cu clasa la Washington. Cei cinci ajung să urmărească doi tipi ciudați pe care i-au întâlnit în avion, și pe care îi consideră teroriști. Mai exact, îi suspectează că vor să atace Casa Albă și să-l omoare pe președintele Americii. Copiii sunt hotărâți să-i oprească pe teroriști, astfel că pornesc pe urmele lor într-o aventură contra cronometru, uitând de ce se află, de fapt, la Washington. În cele din urmă, acești tipi se dovedesc a fi oameni buni, iar scopul lor este tocmai de a-l salva pe președinte de la un atac. În urma acestei excursii Palmer devine cel mai popular copil, atât pe rețelele sociale cât și în viața reală.

Întreaga poveste și toate acțiunile pe care acești puști le întreprind în încercarea lor de a-i prinde pe suspecți se transformă într-o aventură haioasă, plină de peripeții și adrenalină, dar și de întâmplări neprevăzute, care te țin în suspans, dar și cu zâmbetul pe buze până la final.

Citind cartea, am intrat rapid în pielea personajului principal și cred că mi-ar plăcea să trăiesc cu adevărat o astfel de aventură – cu multă, multă acțiune, suspans, cu dispozitive de urmărire, detonatoare de rachete, răpiri, curse contracronometru, momente trăsnite, etc. Mi-ar plăcea cu condiția ca finalul să fie același: unul fericit, în urma căruia să mă aleg cu popularitate și cu o sumedenie de amintiri.

(Sebastian Fărcașiu, clasa a V-a, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)