Castelul din pod.jpg

William este un copil de 10 ani care are o dadaca pe nume domna Phillips. Baiatul in fiecare zi mergea la ginastica unde avea un profesor foarte dur pe nume Robert.

Intr-o zi, doamna Philips i-a daruit lui William un castel unde se afla si Cavalerul Argintiu. Lui William i-a placut tare mult, dar era si suparat fiindca ea trebuia sa plece la fratele sau, in Anglia. Doamna Phillips a pus castelul in podul casei, iar cand William l-a vazut s-a bucurat foarte mult si intr-o noapte cand parintii lui erau plecati, el s-a furisat in pod sa se mai uite putin la el. Cand a luat Calaverul Argintiu in mana, se intampla ceva, figurina de plumb se transforma intr-un omulet mititel cu viata. Cavalerul ii povesti baiatului ca el venea dintr-o alta lume si ca vrajitorul Alastor l-a transformat intr-o statuie de plumb. El i-a aratat amuleta cu care l-a transformat inainte sa o smulga de la gatul lui Alastor. Cavalerul Argintiu i-a spus lui William ca are doar jumatate din alumeta, iar cu cealalta parte care se afla la Alastor poate sa devina din nou mare. Cavalerul Argintiu vrea sa testeze amulteta pe o persoana vie, sa vada cum functioneaza, aceasta fiind domana Phillips. In ziua cand doamna Phillips urma sa plece, el il lua pe Cavalerul Argintiu in borseta, ca in momentul in care ea este pe poteca din fata casei sa o micsoreze. Dupa ce doamna s-a facut mica, William o ia in borseta ducand-o la castel.

Acolo, Cavalerul Argintiu i-a explicat totul, dar ea era foarte dezamagita de William. Nu a vorbit cu el cateva zile la rand. Intr-o zi, William s-a decis sa ii spuna la Sir Simon cum i se mai spunea Cavalerului Argintiu sa-l micsoreze. Dupa ce Sir Simon il transforma, William se duse la Doamna Phillips sa vorbeasca cu ea.

Sir Simon i-a spus lui William ca inainte sa se bata cu Alastor trebuia sa se pregateasca. Dupa ce s-au pregatit destul ei au pornit pe drum timp de doua zile. Pe drum, ei doi au ajuns la o padure intunecata, unde animalele cantau tare, incat daca nu-si tineau mainile pe urechi si nu stateau pe carare, se puteau pierde prin padure. Sir Simon a fost distras, vazand ceva in padure, asa ca el s-a pierdut de carare. Din pacate William, trebuia sa inainteze singur cu speranta ca Sir Simon se va intoarce. La iesirea din padure, William intalneste un baietel care il felicita fiindca a trecut singur prin padure. William isi continua drumul unde aparu in calea sa un batranel care il roaga sa-i dea un mar din pom. Dupa ce batranelul musca din mar, revine la forma initiala.   William il intreba pe domn un ar fi castelul, fiindca ar vrea sa intre in el. Domnul i-a aratat calea si ii spune ca Alastor are nevoie de un mascarici sa-l amuze, dar ca sa poti intra in castel trebuie sa treci de dragon.

De aici va las sa aflati voi finalul cartii, astfel incat sa fi-ti surprinsi de deznodamantul povestii. Aceasta carte, este o fantezie captivanta, cu suspans si detalii pitoresti, insotite de sfaturi prietenoase care dau savoare povestii.

Harangus Roxana Elena

clasa a VII-a A