(„Pentru neînfricatele mele… mulțumesc!”)
Foto DENIS TEODORESCU.jpg
Raymie, Beverly și Louisiana sunt trei fete ce se întâlnesc la un curs de gimnastică aerobică. Ele au un scop și anume doresc sa participe la „Little Miss Central Florida Tire 1975”. Toate cele trei fete au câte o poveste de viață.
Raymie dorea să câștige concursul ca să apară în ziare și a-l determina pe tatăl ei (impresionat fiind de reușita ei) să se reîntoarcă acasă (acesta părăsind-o), ea rămânând cu mama.
Părinții Louisianei au murit și ea locuia împreună cu bunica. Ca să reușească să supraviețuiască, acestea furau din magazine. Louisiana dorea să câștige concursul pentru bani, pentru a avea o viață mai bună.
Beverly dorea sa saboteze concursul, deoarece era obligată de mama sa să participe.
„Fiecare dintre „Cele Trei Neînfricate” a pierdut câte ceva, fiecare are întrebări fără răspuns, iar asta le apropie. Și, pe măsură ce se cunosc mai bine, află că o faptă bună poate da naștere unei aventuri complicate, ce te deturnează de la scopul inițial.”
Raymie este sunată de tatăl său după ce povestea plecării lui apare întâmplător în ziare, dar, după ce îi aude vocea, fata realizează că nu are ce să îi spună. Acest lucru o determină să nu mai participe la concurs. Beverly și mama ei au o conversație lungă și ajung la o înțelegere. Și aceasta renunță la concurs.
Louisiana, singura dintre cele trei care a participat, dar nu cu numărul de gimnastică aerobică, ci a cântat „Raindrops Keep Fallin’on My Head” (Picăturile de ploaie continuă să-mi cadă în cap), a fost încoronată „Little Miss Central Florida Tire”: „Au stat acolo toate trei multă vreme și s-au uitat în depărtare, la lume.”
Această carte este despre prietenie și maturizare. Uneori tristețea poate fi presărată și cu momente haioase și speranță.
Recomand cu drag această carte, merită citită, tocmai pentru ca fiecare dintre noi a visat, la un moment dat, a sperat, a indraznit si asta ne-a dat aripi sa credem intotdeauna in noi!
Fiecare suntem propriul nostru erou si depinde doar de noi sa ne urmam visul!