Cartea plină de sentimente

Ați citit vreodată o carte atât de bună încât după ce ați terminat-o, ați regretat în lacrimi? Sau v-a plăcut atât de mult încât le-ați spus tuturor despre ea? Consider că răspunsul fiecărui cititor împătimit este „da“. Totuși, acum probabil vă întrebați de ce am pus aceste întrebări, nu? Păi, adevărul este că eu chiar am experimentat aceste trăiri!

O, și dacă tot am deschis subiectul, hai să vă spun despre ceva ce fiecare iubitor de cărți are: o carte preferată, care le provoacă sentimente dintre cele mai diverse. Să fiu sinceră, acest subiect mi-a dat mult de gândit, deoarece în timpul vieții mele am citit niște cărți extraordinare. Dar până la urmă, am ajuns la decizia că romanul meu preferat este „Lămâi, cărți și prieteni“, de Jo Cotterill. Știu că titlul pare puțin plictisitor, dar, credeți-mă, nu este!

Este vorba despre o fată numită Calypso, care poate fi văzută de obicei singură, cu nasul în cărți. Dar, în ziua în care în clasa ei își face apariția o nouă colegă, Mae, la rândul ei pasionată de cărți, între cele două fete se leagă o prietenie strânsă. Locuința lui Mae este agitată, veselă și gălăgioasă – cum, de altfel, este și ea -, iar lui Calypso îi place să-și petreacă timpul acolo.

După moartea mamei lui Calypso, tatăl ei se transformase într-un om retras și distant. La un moment dat, fata descoperă tristul secret în biblioteca acestuia și își dă seama că ceva nu este deloc în regulă.

Ei, acum sigur ați vrea s-o citiți și voi, nu? Dacă nu, poate sentimentele pe care le-am simțit o să vă facă curioși. În această carte, tristețea va avea rostul ei, așa ca în viață. Știu că ce o să spun în continuare poate mă va face puțin sensibilă, dar am plâns de câteva ori la finalul cărții. Totuși, stați liniștiți, nu este doar o poveste dramatică! Și fericirea a fost prezentă, mai ales când Calypso a întâlnit-o pe Mae.

Stați….. probabil chiar și după toată această descriere, tot vă preocupă o întrebare. Mai exact, dacă Calypso va reuși să rescrie povestea familiei sale și să îi ofere un final fericit. Păi, o să vă las pe voi să aflați, cititori dragi, după ce veți parcurge paginile cărții!