coperta1-410x590[1].jpg

   Această carte, ‘Sînt o babă comunistă’, povestește viața unei femei la pensie, măritată cu un bărbat de care s-a îndrăgostit în tinerețe, cu ajutorul a două prietene ale ei foarte bune. Ea și-a poreclit soțul Țucu. Cei doi au o relație foarte bună incă din tinerețe. Împreună au o fetă, Alice. Ea a plecat în Canada, pentru un loc de muncă mai bun și mai bine plătit. Acolo și-a făcut un iubit, iar după ceva timp a hotărât să îl prezinte și părinților. Mare bătăi de cap le-a dat această veste, deoarece aveau de facut multe lucruri, cum ar fi: să aranjeze puțin blocul fiindcă era mai vechi si nu îl prea întrețineau locatarii, să facă mici modificări și reparații prin casă, sa gătească multă mâncare si multe altele. În fiecare seară soții Apostoae își puneau diferite întrebări in legătură cu aspectul iubitul fetei sale.

Mai sunt diferite secvențe în care se întoarce la trecutul ei, că stătea la țară si ura lucrul acesta, deoarece trebuia să facă lucruri neplăcute, iar unul dintre acestesa este tezicul. Îi plăcea sa meargă la tanti Lucreția, deoarece aceasta stătea la oraș și o admira foarte mult doar prin faptul că era foarte dichisită și bine pusă la punct. Emilia detesta trezitul devreme, apa foarte rece pe care o aducea din fântână și treburile din gospodărie.

Femeia își mai aminteșye și de vremea când lucra la o fabrică, de colegii de lucru și amintirile cu aceștia, dar cel mai des își amintește de vremea comunistă.

Vine și ziua în care Alice îl aduce pe Alain, iubitul ei, acasă. Bărbatl era englez, așa că Alice trebuia să traducă toate discuțiile între el și părinții ei. După ceva vreme, timp în care tinerii s-au mutat la părinții lui Alice și nu la hotel cum își dorea iubitul acesteia, Emilia auzea cum aceștia se certau destul de des și a întrebat-o pe fiica ei ce se ăntâmplă. Tânăra i-a mărturisit mamei sale că are probleme cu banii și încă multe alte chestii de care trebuie să se ocupe. Auzind aceste lucruri, Emilia a început să facă împrumuturi de la prieteni ăi de la tot felul de oameni care se ocupă cu aceste lucruri.

După ceva săptămâni tinerii au trebuit să plece înapoi la lucru ,iar ce se va întâmpla cu familia Apostoae și unde vor avea să locuiască după ce îi înmânează ficei lor un plic cu bani pentru ai ajuta să se descurce în viitor, veți afla doar dacă veți citii cartea pe care o recomand cu mare căldură să o citiți. Cartea dezvăluie și câteva aspecte ale comunismului  care sunt interesante și fascinante.