Black Paradox - Junji Ito - eMAG.ro
Black Paradox, de Junji Ito

Lovin Ioana-Alecsandra

Clasa a XI-a H

Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău

Cercul de lectură “LecturAșii”

„Black Paradox” de Junji Ito, este o manga captivantă care pătrunde pe tărâmul ororilor cosmice și al fenomenelor supranaturale. Aceasta a fost publicată în limba engleză de VIZ Media sub sigla VIZ Signature pe 25 octombrie 2022. Seria este constituită de 8 capitole scrise intr un singur volum.

Narațiunea o urmărește pe Azusa, o tânără a cărei viață ia o întorsătură drastică atunci când întâlnește un paradox negru în micul ei oraș. Pe măsură ce Azusa investighează fenomenul, ea devine implicată într-o serie de evenimente tulburătoare care îi pun la îndoială înțelegerea realității și a propriei existențe.

Cu fiecare întâlnire, Azusa descoperă că aceste paradoxuri negre nu sunt simple fenomene naturale, ci vestitori de nenorocire și portaluri către alte dimensiuni. Pe măsură ce găurile negre se înmulțesc și cresc, ele dau drumul la creaturi grotești și din alte lumi care îi terorizează pe locuitorii orașului lui Azusa.

În timp ce oroarea se intensifică, Azusa întâlnește un bărbat misterios pe nume Saito care pretinde că are o legătură cu paradoxurile negre. Împreună, ei pornesc într-o călătorie periculoasă pentru a desluși secretele din spatele acestor anomalii cosmice și pentru a găsi o modalitate de a opri distrugerea iminentă.

Pe măsură ce povestea avansează, căutarea răspunsurilor de către Azusa o duce la limita sănătății mintale și testează limitele propriei sale înțelegeri a universului. Narațiunea explorează teme legate de teroarea existențială, de necunoscut și de fragilitatea existenței umane în fața unor forțe cosmice de neînțeles.

„Black Paradox” este o colecție captivantă și tulburătoare, care pune în evidență abilitatea inegalabilă a lui Junji Ito de a îmbina horror-ul și science-fiction-ul. Poveștile interconectate, pline de imagini înfricoșătoare și de răsturnări de situație tulburătoare, vor ține cititorii pe marginea scaunului, întorcând cu nerăbdare paginile pentru a descoperi adevărul din spatele paradoxurilor negre și soarta Azusei și a lumii sale.

Dacă sunteți un fan al narațiunilor halucinante și al genului unic de povestire macabră al lui Junji Ito, „Black Paradox” este o manga pe care nu o puteți rata, iar impactul autorului este unul pe care nu il veți uita.