Convinge-mă să citesc cartea!
Stimați cititori,
Încep scurta mea recenzie cu câteva idei ale dr. Rhodes, terapeuta lui Matthew. Sunt nenumărate motive pentru care ar trebui să citim. Fiecare avem un alt motiv…uneori citim din plăcere, alteori pentru a acumula cunoștințe. Cert este că cititul ne este de mare folos. Fără să ne dăm seama, vom învăța să luăm decizii mai bune, ne va ajuta să ne înțelegem mai bine (atât pe noi înșine, cât și pe ceilalți) și ne va ajuta să ne menținem echilibrul emoțional. Știați că cititul este o terapie. Există în Londra o librărie care folosește cărțile pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească viața și relațiile personale. În ce mod? Prin recomandarea cărților potrivite în funcție de nevoile tale emoționale. Această practică se numește BIBLIOTERAPIE. Pare interesant nu ?! Coincidență sau nu, acțiunea se petrece tot în Londra, pe Aleea Castanilor.
Eu, însă, nu vreau să fac cu voi biblioterapie, ci mai degrabă să vă conving să citiți cartea Băiatul de acvariu scrisă de Lisa Thomson. Despre gusturi nu se discută, dar, cred eu că se pot schimba.
Și acum vă întreb:
V-ați gândit vreodată cum ar fi să stați în casă de frica microbilor? Desigur, știm cu toții că microbii sunt peste tot, dar asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă.
V-ați gândit vreodată cum ar fi să vă spălați pe mâini de 37 de ori într-un timp extrem de scurt? Pandemia ne-a făcut pe toți să fim mai atenți la igiena mânilor, dar totuși…să nu exagerăm.
V-ați spionat vecinii încât să le știți programul pe de rost? Probabil că îl cunoașteți din întâmplare pe al unora, dar nu al tuturor.
V-ați simțit neînțeleși și singuri sau v-ați simțit vinovați fără motiv vreodată? Cu toții am avut momente de acest gen, însă am reușit să le depășim.
Aș putea continua cu întrebările, dar mă opresc și vă spun că există un personaj care mi-ar răspunde afirmativ la toate. Și, știți de ce? Pentru că suferă de TOC – tulburare obsesiv-compulsivă. Este vorba despre Matthew Corbin, protagonistul cărții Băiatul de acvariu , un băiat în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VII-a. Pentru cei din jur, inclusiv pentru familia sa, el este un ciudat. Și, nu stă închis într-un acvariu, ci în propria casă, în spatele ferestei, studiind de acolo mișcările tuturor vecinilor. Cu toate că suferă de această tulburare, Matthew joacă un rol important în găsirea lui Tedy, băiețelul dispărut.
Nu vreau să vă dezvălui mai mult. Vă spun doar că este o poveste emoționantă, condimentată cu acțiune, suspans și realism, este o poveste de viață care m-a făcut să văd cu alți ochi viața și să nu mai judec oamenii după aparențe.
Recomand cu drag această carte deoarece nu doar vă învață, ci vă schimbă și cred cu tărie că se potrivește oricărei vârste indiferent de nevoile emoționale. O carte bună acționează ca un balsam atât pentru minte, cât și pentru suflet.
V-am făcut curioși?
Ecaterina Chelariu, clasa a VI-a D, Școala Gimnazială Spiru Haret Dorohoi, Cercul de lectură Libris
Comentarii recente