O carte…. Plictiseala! Pierdere de timp! Cu ce folos? „

Așa gândesc din ce, în ce mai mulți copii si adulți din zilele de astăzi, dar de ce? Acest fenome are loc atunci cand oamenii nu știu ce să citească sau nu știu de unde să împrumute cartea, nu știu ce gen de cărți  sau ce editura sa aleagă, dar  astăzi o să vă  lămuresc eu!

Ei bine, dragii mei, fiți atenți și luați seama. Chiar dacă am doar 12 ani am citit o mulțime de cărți, însă  acum  două săptămâni  doamna profesoară  de limba romană mi-a recomandat cartea ce avea sa mă învețe ce e viața… Acea viață reală. Viața cu bune și cu rele, viața de după ecrane. Viața pe care o mai cunosc doar bunicii noștrii. Bunicii noștrii de la țară, bunicii care nu au  Facebook, Instagram,  TikTok, care nu  își cumpără haine de la Zara și mâncare de  pe Glovo… Cei care muncesc zi și noapte, cei ce trăiesc în viața reală, cei ce trăiesc ca

BĂIATUL DE ACVARIU

Și acum începe să apară multitudinea de întrebari….. Eu nu sunt genul de persoană care să divulge secretele unei cărți minunate…. Eu vă voi da  doar câteva indicii supersecrete, iar voi trebuie să dezlegați misterul.                                                

Să scrii cărți de copii e un lucru extrem de greu, ce necesită multă muncă, însă minunata scriitoare  Lisa Thompson, prin momentele de suspans, prietenie și loialitate  a reușit să atragă copiii la lecturarea minunatelor sale cărți, surprinzând astfel mii de zâmbete pe fețele a milioane de copii.

  Cartea care m-a impresionat cel mai mult este cartea „BAIATUL DE ACVARIU”. Această carte este publicată la editura ARTHUR și face parte din categoria SMART BLUE. Cartea scrisă de Lisa Thompson este o carte plină de suspans.

Am rămas plăcut impresionată de evoluția în societate a lui Matthew, dar și de tema și modul în care este povestită cartea. Protagonistul acestei cărți, Matthew sau Peștișorul (așa cum îi spun  copii din vecini)  te  invită  să dezlegi alături de el și de noua lui prietenă, Melody, misterul dispariției lui Teddy, micul nepot al vecinului chelios si…..

E datoria ta să cauți celelalte indicii ….Eu nu mai pot spune nimic.

Alexandra Apostol , Clasa a V-a, Clubul de lectură LIBRIS

Nu uita, viața reală e cea din spatele ecranelor!