Scrisoare pentru mama Adei și a lui Jamie din ,,Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley

Bună ziua! Mă numesc Ana și aș vrea să vă fac o recomandare. Știu că dumneavoastră sunteți o persoană căreia nu prea îi pasă de astfel de lucruri, nici măcar de copiii dumneavoastră, pe care i-ați dus unei necunoscute pentru a-i îngriji, după ce ați tratat-o neadecvat pe fiica dumneavoastră cu nevoi speciale.  Măcar acum primește îngrijirea și atenția de care are nevoie de la Susan, femeia care este ca o  mamă pentru ea și pentru Jamie.

Astăzi, făcând curat printre cărți, am dat de una care m-a dus cu gândul la povestea dumneavoastră. “Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne este o carte superbă cu o poveste foarte emoționantă. Am citit-o acum o lună, dar am păstrat-o printre cărțile luate mai recent de la bibliotecă. V-o recomand cu mare drag! Nu vă spun prea multe, dar cred că sigur această carte v-ar face să realizați niște lucruri cu privire la trecutul dumneavoastră. Știu că nu prea aveți sentimente sau nu vreți să le arătați, dar nu aveți cum să spuneți că această carte nu v-a emoționat deloc.

Mi-aș dori ca citirea ei să vă ajute să conștientizați că nu este bine cum ați procedat. De asemenea, mi-aș dori să vă dați seama cât de prețios este timpul petrecut cu cei dragi și cât de nefolositoare și negativă este violența. Cartea nu are un final fericit, așa cum au majoritatea poveștilor, dar consider că povestea relatată în ea ar putea fi o lecție de viață pentru multe persoane, inclusiv dumneavoastră, mai ales că și povestea pe care ați trăit-o are legătură cu același război și are loc în aceeași perioadă, dar în circumstanțe diferite.

Este posibil ca dumneavoastră nici măcar să nu citiți acest mesaj până la sfârșit, dar eu vreau doar să știți că este pentru binele dumneavoastră. Sper din suflet să vă schimbați atitudinea și să vă regândiți relația cu familia dumneavoastră!

Cu drag,

Crețu Ana-Maria, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Borăscu, județul Gorj