110998110-352-k808269.jpg

Scriitoarea Andreea Russo debutează cu trilogia „Amintiri din viitor”, poveste ce
îl are în prim-plan pe Mir, un personaj care nu are amintiri din trecut, dar care știe tot ce se va întâmpla în viitor.
El crește învățând cum să-și controleze temperamentul, iar apoi se îndrăgostește de o fată pe nume Amelia, dar hotărăște sa se îndepărteze de ea pentru a nu o răni, iar de aici pornesc toate „aventurile” neplăcute prin care trece personajul.
Nu are o acțiune complexă dar se regăsește în ea o tentă psihologică, ceea ce fascinează si te îndeamnă să continui lectura.
Scriitoarea, chiar daca e foarte tânără, are idei originale si un mod frumos de a le expune, iar adesea, lucrarea aduce in atenția cititorului adevăruri ale vieții asupra cărora poți reflecta.
„Cum să descrii ființa iubită în cuvinte? Pentru mine e imposibil. Oricâtă putere ar avea cuvântul, sentimentul în sine e mereu învingător.
Nu pot să o descriu pe ea, dar pot să mă descriu pe mine în momentele în care am fost alături de ea: un om împlinit, care se bucură de orice amănunt; un om care cunoaște încotro merge, pentru ce luptă și unde are să ajungă; un om fericit.”
„Nu este greu să faci o alegere, e greu să trăiești cu ea.”
Oare cum te-ai comporta față de cei din jurul tău dacă ai ști când îți aștepți sfârșitul? Ai fi diferit? Te-ai apropia mai mult de cei dragi? Te-ai îndepărta de ei? Sunt niște întrebări la care oricine ar ezita să dea un răspuns.
Este o carte lejera, dar care impresionează prin finețea temei și prin psihologia ascunsă în spatele protagonistului despre care pot spune ca are un destin mioritic. Își acceptă soarta, deși este conștient de influența actiunilor sale asupra vieților celor din jur.
Recomand aceasta carte tuturor adolescenților si invit la lectură mai
ales pe aceia care apreciază proza scurtă și îndrăgesc suspansul.