matilda.jpg

„Ai încredere în mine, domnișoară!”

Mi-a plăcut foarte mult cartea deoarece a fost foarte frumos cum Matilda, o fetiță de 5 ani, a putut să o ajute pe domnișoara Honey. o femeie independentă să își recapete cursul firesc al vieții. Matilda e foarte curajoasă, mai curajoasă decât adultul care are încredere în ea.

Am îndrăgit-o foarte mult pe domnișoara Honey, deoarece, oricât de supărată era, nu lăsa să se vadă și, mai ales, a avut mare încredere în Matilda.

 

Matilda era o fată mică dar isteață: ea începuse să vorbească de la vârsta de 1 an, iar la vârsta de 3 începu să citească ce găsea prin casă, poate tocmai deoarece părinții ei nu puteau suporta cărțile. Într-o zi Matilda avu curajul să îi ceară tatălui ei o carte, dar el se năpusti asupra ei și îi spuse că are televizor și că nu mai are nevoie de o carte. Matilda își făcu un plan să meargă în fiecare zi la bibliotecă după ce pleacă părinții ei de acasă. Acolo, termină toate cărțile pentru copii așa că se apucă în dată de cărțile pentru adulții. Ea stătea la bibliotecă să le citească dar, într-o zi domnișoara Phelps, bibliotecara, i-a spus că poate lua cărți acasă. Zis  și făcut! Matilda luă deîndată cărțile să le citească liniștită la ea în cameră cu o ceașcă de ceai lângă ea. Când trebuiau să mănânce Matilda încă citea, dar tatăl ei nu era de acord, așa că îi rupse cartea. Matilda de atunci s-a gândit să se răzbune pe tatăl ei în diferite feluri. Prima oră a adus un papagal în casă de la prietenul ei Fred, a doua oră i-a lipit pălăria de capul lui cu superglue și în alte feluri. După ceva timp părinții Matildei au trimis-o la școală. Acolo, Matilda s-a a prins drag de domnișoara Honey, care era uimită la cât de deșteaptă este eleva. După acea oră se duse imediat în biroul directoarei și îi spuse că acea fetiță este prea deșteaptă pentru clasa întâi și că ar trebui să o mute în clasa a cincea. Directoarea Trunchbull o ținea pe a ei că Matilda este de fapt o nesuferită, cum i-a descris-o domnul care i-a vândut mașina, domnul Wormwood, tatăl ei. Domnișoara Honey o inivită la ea acasă. Ea locuia într-un orășel. Era o casă foarte mică și sărăcăcioasă. Acolo, Matilda a aflat că domnișora Honey era foarte săracă, că mătușa ei este Trunchbull, că tatăl ei a murit, la fel și mama ei. Matilda avea o forță cu care putea ridica sau împinge anumite obiecte. La școală în ora în care Trunchbull își face apariția în clasă, Matilda, cu puterea pe care o are, scrie pe tablă un mesaj care a făcut-o să leșine, dar după ce a leșinat, au dus-o la spital dar când i-au dat drumul Tribly a căutat prin casă, așa că s-a găsit testamentul de la tatăl lui Jeny, domnișoara Honey. Urmează marea răsturnare de situația care îi va schimba situația financiară a domnișoarei Honey și, pentru că oricum nu le pasă, când părinții fetiței decid să plece din oraș, învățătoarea îi întrebă dacă poate să adopte fetița. Ei aprobară și așa trăiră ele fericite împreună.