afiseublu.png

Recapitulăm: ieri am postat numărul de locuri pentru ADMITEREA la Școala Somonarilor și v-am propus să recitiți regulamentul ca să vedeți condițiile pentru înscrierea în concurs. Termenul nou stabilit pentru depunerea TUTUROR APLICAȚIILOR, indiferent de secțiune este 30 iunie.

Dacă pentru DIGIPROIECTE („Mărțișoare/Cărțișoare”, „Ziua poeziei” și „Cel mai mare cerc de lectură din vremea pandmiei”) nu mai aveți de făcut decât trecerea „pe curat” a proiectelor și pregătirea documentelor necesare pentru înscriere, celelalte secțiuni continuă.

Știm că unii se pregătesc, mai ales pentru secțiunea de DIGIPORTOFOLII, încă din februarie, dovadă postările, alții au început mai târziu, de pe la sfârșitul lui aprilie, odată cu lansarea pe grup a ultimelor două secțiuni și de când am început și noi să le facem mai sistematic promovarea. Ați observat probabil că postăm regulat idei, interviuri, activități care ar putea servi ca modele.

Mai există însă o categorie, de obicei dintre cei fără experiența altor lecturiade și admiteri. Lor ne adresăm, în special, atunci când v-am propus un alt fel de recapitulare finală care poate să se suprapună foarte bine peste admiterea de la Școala solomonarilor. Îi încurajăm să încerce ca în zilele care au mai rămas din acest an școlar să își scrie „Povestirile dintr-un rucsac” și să își conceapă „Nemaipomenitele călătorii cu Blogobalaurii…”. Credem că au ce să spună, mai ales că experiența lor din ultimele luni se poate suprapune foarte bine peste „Jurnalul Annei Frank” sau peste „Războiul care mi-a schimbat viața”. Același lucru și pentru viitorii bloggeri. Încep acum și pot continua cu postările în vacanță și în următorul an școlar.

Cu ce ar putea începe? Răspunsul cel mai simplu este: cu documentarea. Pentru că odată cu ea, vă garantăm, vine și motivarea. Da, dar „a te documenta” e un cuvânt vag iar documentarea, am văzut în lunile acestea de școală online, e fără limite. .

Atunci restrângem documentarea  ca timp și ca loc. Documentați-vă de pe grupul Lecturiada 2020. Istoria unui posibil viitor numai de la sfârșitul lui aprilie ori începutul lui mai, căutând mai ales postările cu # în față. Sunt multe și conțin idei, sfaturi, trimit la diverse link-uri, recomandă cărți și interviuri care toate au de-a face cu temele celor două secțiuni.

Mai există o categorie de postări de luat în seamă; sunt ale colegilor voștri mai versați în ale lecturiadelor și care știu că aparțin unei comunități de cititori cu care e important să-și împărtășească ideile. Găsiți recenzii video, pagini de jurnale, încercări de povestiri, modele de bloguri.

Vom încerca și noi, și ei, colegii voștri, și profesorii lor să vă oferim idei, să vă povestim despre experiențele noastre și, mai ales, să vă încurajăm să îndrăzniți.

Urmăriți-ne și în continuare aici și pe grupul de pe facebook Lecturiada 2020. Istoria unui posibil viitor. Așteptăm comentariile și întrebările voastre.