21 lectii.jpg

“21 de lecții pentru secolul XXI” este primul volum de non-ficțiune pe care l-am citit. La început, nu știam dacă îmi va plăcea sau nu, de vreme ce nu am abordat niciodată acest tip de lectură. La final, cred că acesta este textul cu care ar trebui să înceapă toți cei de vârsta mea și nu numai!

Autorul Yuval Noah Harari se oprește asupra mai multor teme în jurul cărora se învârte curiozitatea generației noastre și mai important, vorbește despre cum vor evolua lucrurile pe măsură ce trec anii. De la “Provcarea tehnologică”, “Provocarea politică”, “Disperarea și speranța” până la “Adevărul” și “Flexibilitatea”, toate părți ale acestui volum, ele vizează baza pe care orice tânăr sau tânără de azi ar trebui să o știe, pentru a nu se rătăci când va veni ziua de mâine. Cel puțin eu mi-am dat seama că, înainte de a citi această carte, nu eram conștientă de multe adevăruri ale societății în care trăim.

Chiar de la primele pagini, m-am convins că acest text este demn de prețuit, deoarece autorul explică în termeni clari, fără fraze alambicate și înțelesuri ascunse, pentru a nu-i încurca pe cei mai tineri dintre noi. Ce am apreciat eu cel mai mult este că informația devine foarte accesibilă, datorită lui Harari, care prezintă fapte concrete, dintr-o perspectiva obiectivă, astfel incluzându-i pe toți, nu numai pe cei dintr-o anumită regiune sau de o anumită vârstă.

Pentru a încheia, această carte mi-a pus la dispoziție o sumă de conținuturi altfel greu accesibile la vârsta mea, totodată, plasându-mă în actualitate, și sunt convinsă că acesta va fi cazul cu mulți dintre cei ce se vor hotarî să o citească!